Nieuws­brieven

De Nieuwsbrief

In maart 1992 ontvingen de donateurs van de Stichting Bouwhistorie Nederland de eerste Nieuwsbrief. Dit periodiek heeft zich sindsdien ontwikkeld van een gestencild ‘clubblad’ tot een vakinhoudelijk tijdschrift dat twee keer per jaar verschijnt. In de Nieuwsbrief wordt een breed aanbod aan onderzoek gepubliceerd, zowel thematisch als object gericht. Daarnaast worden de lezingen van het bouwhistorisch platform en de studiedag van de SBN samengevat en bouwhistorisch interessante boeken gepresenteerd en gerecenseerd.

Als donateur van de SBN ontvangt u de Nieuwsbrief twee maal per jaar.

Eerdere nummers van de nieuwsbrief staan hieronder en kunnen als pdf worden gelezen of gedownload. Via het eveneens te downloaden register zijn de afleveringen op plaats, auteur en onderwerp doorzoekbaar.

Redactie

M. (Mariël) Urbanus MA (hoofdredacteur)

ing. P.J. (Patrick) Bosman

drs. R.N. (Rachel) Halverstad

J.A. (Jeroen) Nipius

drs. M.E. (Elisabeth) Stades-Vischer

dr. ing. R. (Ronald) Stenvert

Belangstelling om een bijdrage te leveren? Hier vindt u de auteursrichtlijnen. U kunt uw bijdrage mailen aan Nieuwsbrief@bouwhistorie.nl

Eerdere Nieuwsbrieven

Register

Het register van de Nieuwsbrief Bouwhistorie is door Elisabeth Stades-Vischer bijgewerkt tot en met nr. 67, verschenen in november 2019.

Het register ontsluit het SBN-tijdschrift aan de hand van drie categorieën: geografische aanduidingen, persoonsnamen en trefwoorden. Via de afbeelding hiernaast opent u het register als pdf-bestand in een nieuw venster.

Met de zoekfunctie van uw browser [Ctrl+F] vindt u in het register de weg naar de locatie van de zoekterm in de vorm van het Nieuwsbrief-nummer- en jaar en de pagina(s). 

De nieuwsbrieven tot en met nummer 65, december 2018 kunt u hieronder door aanklikken lezen en downloaden. De meest recente nieuwsbrieven zijn alleen als gedrukte uitgave voor donateurs beschikbaar en kunnen dus nog niet worden gedownload.