Zaterdag 4 november 2017: SBN-Donateursdag in Groningen

afbeelding van John
Over de stad

Een blik op het kaartje met eerder bezochte plaatsen leert dat de SBN nog nooit koos voor Groningen. En dat terwijl die oude stad – met een eerste vermelding van de nederzetting in 1040 – zoveel boeiends te bieden heeft op het gebied van erfgoed en bouwhistorie.

De professionals ter plaatse werden meteen enthousiast toen we het plan voorlegden. Daarom wordt Groningen de 25ste gastheer van de Donateursdag van de Stichting Bouwhistorie Nederland. Op 4 november gaan we er naartoe.

Terwijl een paar knopen nog worden doorgehakt, is het programma grotendeels rond.

De ochtend brengen we door in het sfeervolle Pepergasthuis (Peperstraat 22). Daar staan vanaf 10.00 uur de koffie en de thee klaar. Om 10.30 uur zal SBN-voorzitter Koos de Looff de dag inleiden en aftrappen.

In enkele bondige lezingen wordt verteld over de geschiedenis van Groningen, resultaten en verwachtingen van archeologisch onderzoek, het monumentenbeleid en over bouwhistorische bijzonderheden. Sprekers zijn Joris van Haaften, Gert Kortekaas, Taco Tel en Jan van der Hoeve.

De lunch vindt vervolgens plaats op dezelfde locatie.

Daarna volgt een stadswandeling in kleine groepen met locatiebezoeken. Op het programma staan onder meer het Pepergasthuis zelf, het Hinckaertshuis en de kappen van de Martinikerk (met constructies en metselwerk uit de vroege 13de eeuw) en enkele andere toppers.

Zoals gebruikelijk, ontmoeten we elkaar aan het eind van de middag weer voor de ‘synthese’: uitwisseling van gedachten met een drankje.

 

Bijlage(n):

PDF-pictogram Download uitnodiging SBN donateursdag Groningen 4 nov 2017.pdf (62.19 KB)

Bedrijfsinformatie

Stichting Bouwhistorie Nederland

Everard Foeckstraat 3

3515 ED  Utrecht

KvK Utrecht 41185024

Handige links

Volg ons op facebook

Go to top
Web Analytics