Historische interieurs: onderzoek en omgang

afbeelding van John
Jugendstil te Dordt

Collega Ben Kooij, als bouwhistoricus werkzaam bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, brengt twee nieuwe brochures onder de aandacht. 

Bouwhistorisch, interieurhistorisch en architectuurhistorisch onderzoek stellen en beantwoorden de wezenlijke vragen over de buiten- en binnenzijde van gebouwen. Kernvragen zijn: Waarom ziet een gebouw eruit zoals het eruit ziet? Wat is zijn ontwikkeling, wat zijn de waarden en hoe kunnen we deze bewaren? Beter begrip leidt immers tot beter behoud.

In de eerste brochure, ‘Interieur en bouwhistorie’, komt het theoretische kader aan de orde – wat is eigenlijk een interieur? – alsmede de drie belangrijkste disciplines die zich met het interieur bezighouden. De tweede brochure, 'Interieur en historische gelaagdheid’, behandelt de gelaagdheid van het interieur en de wijze van onderzoek. De twee publicaties vullen eerder verschenen RCE-brochures aan en zijn hieronder te downloaden.

 

Bijlage(n):

PDF-pictogram Download 111272_Interieur_Bouwhistorie_PDFA.pdf (965.7 KB) PDF-pictogram Download 111272_Interieur_Historisch_Gelaagheid_PDFA.pdf (2.76 MB)

Bedrijfsinformatie

Stichting Bouwhistorie Nederland

Everard Foeckstraat 3

3515 ED  Utrecht

KvK Utrecht 41185024

Handige links

Volg ons op facebook

Go to top
Web Analytics