Dik Berends' Van Punt Tot Mijl

afbeelding van John
Kaft

Bouwhistoricus van het eerste uur Dik Berends heeft een groots werk verricht. Van Punt tot Mijl is een compleet overzicht van de gebruikte maten in de eeuwen voor invoering van de meter in 1821. Met nauwgezet onderzoek, doorwrochte teksten, illustratieve afbeeldingen en meer dan 80 vergelijkende tabellen schiep Berends een standaardwerk zonder weerga.

Belangstellenden worden uitgenodigd om de presentatie bij te wonen. Die zal plaats vinden op zaterdag 18 november, om 15.00 uur in Zeist. Als locatie is gekozen voor de roemrijke Landbouwschuur – waar menigeen zijn weetjes heeft geleerd en vruchtbare discussies beleefde, achter de burelen van de vroegere Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Op de presentatie is het boek te koop voor de gereduceerde prijs van 60 euro.

Het adres is Landbouwschuur (nu van de Julius Academy), Karpervijver 14, Zeist (Dik schrijft: bruggetje over, poort door en dan naar rechts naar de ingang; zie foto). De Landbouwschuur ligt nabij het kruispunt Karpervijver / Zinzendorflaan. Nabij de hoek schuin ertegenover is een ruim parkeerterrein.

De flyer verwijst naar de website, waarop meer over het boek is te lezen, waaronder de bestelwijze.

Bijlage(n):

PDF-pictogram Download Van Punt Tot Mijl, flyer.pdf (2.82 MB)

Bedrijfsinformatie

Stichting Bouwhistorie Nederland

Everard Foeckstraat 3

3515 ED  Utrecht

KvK Utrecht 41185024

Handige links

Volg ons op facebook

Go to top
Web Analytics