'De Toren van de Gouden Eeuw' is een topper

afbeelding van John

Op 28 oktober 2018 won de historische non-fictie bestseller ‘Nobel streven’ van Frits van Oostrom de Libris Geschiedenis Prijs 2018. Volgens de jury is dit het beste historische boek van het afgelopen jaar. Dat is een mening. 

Wij tipten het boek van Van Tussenbroek, dat sowieso een prachtig voorbeeld is van versmeltende en samenwerkende historische disciplines.

Eerder schreven we: 'De toren van de Gouden Eeuw. Een Hollandse strijd tussen gulden en God' staat op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs.

Volgens ons terecht. De ons allen bekende schrijver, Gabri van Tussenbroek, is een plezierige verteller. In dit recente boek paart de auteur die kwaliteit aan zijn vakmanschap als bouwhistoricus. Het resultaat is een lekker weglezend boek dat -- anders dan menig verhalend boek met 'historische' pretentie -- stoelt op gedegen onderzoek en op grote kennis van (onder andere) het 17de-eeuwse Amsterdam. 'De toren ...' wás dus al een aanrader maar mag hier gerust nog eens worden aanbevolen.

Zie voor meer loftuitingen én voor de vier concurrerende boeken https://www.libris.nl/non-fictie/libris-geschiedenis-prijs/shortlist-libris-geschiedenis-prijs/

 

Bedrijfsinformatie

Stichting Bouwhistorie Nederland

Everard Foeckstraat 3

3515 ED  Utrecht

KvK Utrecht 41185024

Handige links

Volg ons op facebook

Go to top
Web Analytics